dinsdag 30 september 2014

Markelo: jongeman komt om het leven onder landbouwvoertuig

In Markelo heeft zich dinsdagochtend een ernstig ongeval voorgedaan met een landbouwvoertuig. Hierbij is een jongeman van 19 jaar om het leven gekomen.

Door een nog onbekende oorzaak is hij onder een een landbouwvoertuig terecht gekomen.

Een traumahelikopter die onderweg was naar de boerderij is geannuleerd omdat het slachtoffer al zou zijn overleden. De Inspectie SZW doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Gelderlander, 30 september 2014

maandag 29 september 2014

Rozenburg: brandweerman gewond aan hand bij inzet

Op zaterdag is tijdens de inzet van de brandweer in Rozenburg een brandweerman gewond geraakt aan zijn hand. De brandweer was uitgerukt voor een brand aan een woning aan het Iependaal als gevolg van een explosie.

De uitslaande brand was binnen een uur na de melding onder controle. Er is een speciaal blussysteem is ingezet om brandhaarden in spouwmuren te kunnen blussen.

Hoe de explosie in de woning heeft kunnen plaatsvinden en wat de oorzaak en ernst van de verwondingen van de brandweerman zijn, is onbekend.

NieuwsOpBeeld, 27 september 2014

vrijdag 19 september 2014

Rotterdam: monteur gewond door steekvlam in transformatorhuis tram

Bij een bedrijfsongeval in een transformatorhuisje aan het Zuster Hennekeplein is een monteur gewond geraakt. Tijdens werkzaamheden ontstond een steekvlam. De oorzaak en de ernst van verwondingen zijn onbekend.
Ook het tramverkeer in Rotterdam Centrum-Noord heeft enige tijd stil gelegen. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer gestabiliseerd en naar het Maasstad Ziekenhuis vervoerd.

NieuwsOpBeeld, 19 september 2014

Honselersdijk: vrouw breekt been na val elektrokar

Bij een tuinbouwbedrijf in Honselersdijk is donderdagochtend een vrouw gewond geraakt.  Tijdens werkzaamheden in de paprika's is de medewerkster van een elektrokar gevallen. Ze liep daarbij een beenbreuk op.
De oorzaak van de val is nog onbekend. Het slachtoffer is later per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Westlanders.nu, 18 september 2014

donderdag 18 september 2014

Amsterdam: gelekte stof blijkt ongevaarlijk

Een lekkend pakketje bij een vervoersbedrijf in Amsterdam bevatte niet de gevaarlijke stof ricine. Waarschijnlijk zat er ricini in de doos, beter bekend als wonderolie.

Bij pakketvervoersbedrijf GLS in het Westelijk Havengebied werden woensdagochtend zes mensen onwel. Ze ademden de dampen in van een flesje dat op de grond was gevallen. De zes medewerkers werden met luchtwegklachten naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten dachten dat er ricine in het flesje zat. Ricine is een zeer gevaarlijke stof en wordt gezien als potentieel chemisch wapen. Het kan het zenuwstelsel aantasten. Een speciaal brandweerteam, gespecialiseerd in de bestrijding van ongevallen met gevaarlijke stoffen, wist de vrijgekomen vloeistof te stabiliseren en op te ruimen.

Na onderzoek bleek dat er in elk geval geen ricine in het flesje zat. In de doos zaten verschillende flesjes, zegt een brandweerwoordvoerder.

NOS.nl, 17 september 2014

woensdag 17 september 2014

Amsterdam: zes gewonden na vallen fles met ricine

Zes medewerkers van een logistiek bedrijf in Amsterdam-West zijn woensdagochtend gewond geraakt toen een fles met de giftige stof ricine brak. De fles zat in een pakketje. Ricine is een zeer gevaarlijke stof en wordt gezien als potentieel chemisch wapen. Ricine kan het zenuwstelsel aantasten.

In het pand aan de Gyroscoopweg Westelijk Havengebied kwam rond 7.00 uur een kleine hoeveelheid van de giftige stof vrij toen de fles kapotging. De zes medewerkers raakten onwel door de dampen en zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Zij hadden milde luchtwegklachten.

Een speciaal brandweerteam, gespecialiseerd in de bestrijding van ongevallen met gevaarlijke stoffen, wist de vrijgekomen vloeistof te stabiliseren en op te ruimen. Eerder op woensdag meldde de brandweer dat er in het pakketjes flesjes met een olieachtige stof zaten. Om wat voor stof ging, was toen nog niet duidelijk.

Nu.nl, 17 september 2014

Rotterdam: mannen gewond door irriterende stof

Twee mannen zijn dinsdagavond gewond geraakt op een Rotterdams bedrijventerrein. Ze kregen een irriterende stof over zich heen en zijn met chemische brandwonden (blaren) afgevoerd naar een ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

De mannen kregen op de Merseyweg rond kwart over 8 methyleendifenyldi-isocyanaat over zich heen. Dat is een grondstof voor PUR-schuim. Het spul kwam uit een tankwagen en is irriterend. De mannen werden direct een half uur onder de douche gezet en zijn vervolgens afgevoerd. Waarschijnlijk hadden zij ook letsel aan het gezicht.

De veiligheidsregio meldde aanvankelijk dat het ging om een giftige stof, maar paste dat later aan.

ANP, 16 september 2014

maandag 15 september 2014

Woerden: man bekneld in lift

De toestand van de man die zondagmiddag in Woerden zwaargewond raakte bij een ongeluk met een lift is stabiel. Dat laat een woordvoerder van de Inspectie SZW weten.

Het ongeluk gebeurde in Kasteel Woerden, waar een receptie gaande was. Het slachtoffer was bezig om stoelen in de goederenlift te zetten en drukte waarschijnlijk per ongeluk de liftknop in. De lift kwam in beweging en de man kwam klem te zitten. Hij moest worden bevrijd en is daarna met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

RTV Utrecht, 15 september 2014

donderdag 11 september 2014

Waalwijk: twee doden door instorten betonnen wand (update)

Twee personen zijn donderdagmiddag rond 16.00 uur omgekomen bij een bedrijfsongeval bij Van de Reijt Meststoffen BV in Waalwijk. Volgens de politie is een wand met betonblokken ingestort bij het bedrijf aan de Industrieweg. De slachtoffers zijn een 22-jarige man uit Andel en een 54-jarige man uit Waalwijk. De hulpdiensten, die snel ter plekke waren, konden niets meer voor de mannen doen. Zij overleden ter plekke.

Een van de slachtoffers was een medewerker van Van de Reijt, het andere slachtoffer werkte bij een bedrijf in de omgeving. Hij was opgeroepen voor een kleine reparatie aan een van de machines. Na de reparatie stonden de twee mannen nog even te praten, toen een wand met betonblokken plotseling naar beneden kwam en bovenop hen viel.

Burgemeester Nol Kleijngeld was donderdag snel ter plekke om te praten met de directie en met toegesnelde nabestaanden. Slachtofferhulp was aanwezig om nabestaanden en medewerkers van het bedrijf bij te staan. Van de Reijt BV is een groothandel in meststoffen voor de agrarische sector. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend.

Brabants Dagblad, 11 september 2014

Westknollendam: man zwaargewond door ijzeren plaat

Afgelopen dinsdag is een man in Westknollendam gewond geraakt op een bouwterrein aan de Loodsweg. Het slachtoffer kreeg een grote ijzeren plaat tegen zijn borstkas.
De oorzaak van het bedrijfsongeval is nog onbekend.
Het slachtoffer is met ernstige verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Dichtbij, 9 september 2014

zondag 7 september 2014

Rotterdam: dodelijk ongeval bij transportbedrijf

Bij een noodlottig bedrijfsongeval bij een transportbedrijf aan de Hoofdweg in Rotterdam is zaterdagmiddag een monteur om het leven gekomen nadat hij door nog onbekende oorzaak onder een vrachtwagen terecht kwam. Het gaat om een 53-jarige man uit Bergschenhoek. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om het slachtoffer te redden, dit mocht echter niet meer baten.

Na het bedrijfsongeval is een uitgebreid onderzoek ingesteld, collega’s van de man zijn opgevangen en zullen met zorg hun verklaring moeten afleggen.

Nieuws op beeld, 6 september 2014

vrijdag 5 september 2014

Diemen: twee doden bij gasontploffing

De twee slachtoffers van de explosie gisteren in Diemen waren aan het werk in de flat. Ze waren bezig met onderhoud aan de liftschacht. De een werkte voor woonstichting De Key en de ander werd door de stichting ingehuurd. Naast twee doden zijn er vijftien gewonden. De explosie ontstond toen er een gasleiding werd geraakt.

Er moet nog een appartement worden gestut voor het onderzoek kan worden voortgezet. Bewoners uit de onderste flats kunnen spullen uit hun huis halen, de mensen die hoger wonen kunnen pas donderdag gaan kijken. Vannacht waren ze ondergebracht in een kazerne.

NOS Teletekst, 5 september 2014

donderdag 4 september 2014

Woerden: bouwvakker vast in modder

Een bouwvakker die woensdag aan de Van Helvoortlaan in Woerden een uur lang in de modder vastzat, is door de brandweer bevrijd.

De man was bezig met de aanleg van een riolering op drie meter diepte. Toen een zijwand instortte, kreeg de man een grote lading zand en klei over zich heen, waarbij hij gewond raakte. De bouwvakker kwam tot zijn middel vast te zitten in de modder.
De brandweer probeerde de man uit zijn benarde positie te redden. Een traumahelikopter werd uit voorzorg opgeroepen. Ook rukten er andere hulpdiensten uit.

Volgens Marcel Westendorp van Veiligheidsregio Utrecht is dit geen dagelijkse kost voor de brandweerlieden, dus moesten de reddingswerkers enigszins improviseren. Uiteindelijk werd er een lading water in het gat gespoten, zodat het zand minder compact werd en daardoor kon de man loskomen.
Volgens Woerden TV had de bouwvakker veel pijn tijdens de bevrijding. Ambulancepersoneel stond klaar om hem te verzorgen en hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het met de man gaat, is onbekend.

RTV Utrecht, 3 september 2014

woensdag 3 september 2014

Zevenbergen: man valt van steiger en overlijdt

Op het industrieterrein Moerdijk in Zevenbergen heeft dinsdagavond omstreeks 20:00 uur een bedrijfsongeval plaats gevonden. Bij een distributiebedrijf aan Mark S. Clarkelaan in Zevenbergen is een man van de steiger gevallen. Het slachtoffer is, door de gealarmeerde hulpdiensten, met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
In de nacht van dinsdag op woensdag is, volgens het ANP, de man aan zijn verwondingen overleden. De oorzaak van de val van de steiger op industrieterrein langs de A17 is onbekend.

Omroep Brabant / ANP, 3 september 2014

dinsdag 2 september 2014

Amsterdam: man zwaargewond bij ongeval transportbedrijf

Een man is vanmorgen zwaargewond geraakt bij een ongeval op het terrein van een transportbedrijf aan de Durbanweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.
Hij werd rond 11 uur aangereden door een vrachtwagen en is -na langdurige reanimatie- in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De man is later op de dag overleden.

Ook de traumahelikopter werd opgeroepen om assistentie te verlenen. Een deel van het terrein op het transportbedrijf is afgezet voor onderzoek.

RTV Noord-Holland, 1 september 2014