dinsdag 31 augustus 2010

Bekneld tussen heftruck en pilaar

Een 30-jarige inwoner van Muntendam heeft ernstig handletsel opgelopen bij een bedrijfsongeval. De man reed in een bedrijfspand aan de Zwaaikom in Veendam met een heftruck toen hij door onbekende oorzaak klem kwam te zitten tussen het voertuig en een betonnen pilaar. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.

Blik op Nieuws, 26 augustus 2010

Man zwaar gewond na val van een stapel pallets die op hoogte werden gehouden door heftruck

In Rotterdam is maandag een 52-jarige man zwaar gewond geraakt. De man was aan de bovenkant van een roldeur aan het werk terwijl hij stond op een stapel pallets die door een vorkheftruck op een hoogte van zo’n drie meter waren gebracht. Door een nog onbekende oorzaak viel hij plotseling naar beneden waarbij hij vermoedelijk op zijn hoofd terecht kwam. Hij was niet aanspreekbaar en traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische hulp. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft van de heftruckchauffeur een verklaring afgenomen. Ook de Arbeidsinspectie is ingeschakeld.

 

Dordrecht.net, 31 augustus 2010

Vrachtwagenchauffeur valt van laadbak en komt met been onder voorbij rijdende bestelbus

Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur is maandagochtend in de Dynamostraat in Den Haag ongelukkig van zijn laadbak gevallen en zorgde daarmee  voor een bizar ongeval. De vrachtwagenchauffeur uit Rijnsburg had zijn vrachtauto aan de rand van de straat geparkeerd. Bij het afstappen van de laadbak verloor hij zijn evenwicht en viel op de rijbaan. Op het moment van zijn val reed op dat moment een bestelbus. De chauffeur van de bestelbus kon de onfortuinlijke vrachtwagenchauffeur niet ontwijken en reed over zijn been heen. De Rijnsburger werd met letsel aan zijn enkel vervoerd naar het ziekenhuis.

De politie en arbeidsinspectie onderzoeken het ongeval.

Transport-online.nl, 31 augustus 2010

Man overleden door elektrocutie

Een 43-jarige man uit Bergambacht is zaterdag overleden toen hij aan het werk was in een woning in Oudewater. De man kwam om het leven door elektrocutie. Dat heeft de politie gemeld.
De man was bezig met de riolering in de kruipruimte van het huis. De bewoonster van het huis sloeg alarm toen ze de man zag liggen en hij niet op haar reageerde. Hulpdiensten hebben de man gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht waar hij alsnog overleed.

Telegraaf, 28 augustus 2010

maandag 30 augustus 2010

Machinist gewond bij botsing locomotieven

In Rotterdam is bij een aanrijding tussen een rangeerwagen en een locomotief een 21-jarige machinist lichtgewond geraakt. De Rotterdammer is met nek- en rugklachten afgevoerd naar een ziekenhuis. De machinist reed rond 21.15 uur op een rangeervoertuig over rails aan de Elbeweg. Bij het afkoppelen met een afstandsbediening werd per ongeluk een grote locomotief in beweging gezet. Die reed met ongeveer vijftien kilometer per uur tegen de rangeerwagen. De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

Trouw, 30 augustus 2010

vrijdag 27 augustus 2010

Gewond door val op bouwplaats

Een 32-jarige man uit Nijverdal is gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op een bouwterrein aan de Grotestraat in Nijverdal. De man is van een verdiepingsvloer van een in aanbouw zijnde woning gevallen. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Politie.nl, 26 augustus 2010

Bouwvakker zwaargewond door zwaar brok steen

Bij de verbouwingswerkzaamheden van Amicitia gebouw in Leeuwarden is donderdagmiddag een bouwvakker zwaargewond geraakt. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De bouwvakker werd getroffen door een zwaar brok steen.

Twee ambulances konden ter plaatse weinig verrichten. Uiteindelijk heeft met enige moeite een traumahelikopter het slachtoffer weten te vervoeren naar het ziekenhuis.

 

BRON: Leeuwarder Courant

Zwaargewond door beknelling bij bestratingsbedrijf in Veendam

In Veendam is donderdagmiddag bij een ongeval bij Kijlstra Bestrating aan de Adriaan Tripweg, een werknemer ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer raakte bekneld in een machine en is overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen. De hulpdiensten inclusief traumahelikopter waren snel ter plaatse. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

In 2006 vond bij dit bedrijf ook een ongeval voor: http://parkstadveendam.nl/index.php?pagina=nieuws&id=1273

BRON: Parkstad Veendam

donderdag 26 augustus 2010

Schipper pontje gewond

De schipper-eigenaar van het pontje tussen Perkpolder en Hansweert is gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in de Voorhaven in Hansweert. Bij het aanmeren van het pontje is de 57-jarige man met zijn hand in de strop vast komen te zitten. Hij liep daarbij ernstig letsel op aan zijn hand.

PZC, 25 augustus 2010

woensdag 25 augustus 2010

Man geraakt door kantelende tractor

Een man is gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Wijk en Aalburg. Het slachtoffer zat op een tractor met aanhanger. Hij vervoerde een lading betonplaten op het erf van een agrarisch bedrijf aan de Maasdijk. Door onbekende oorzaak schaarde het gevaarte. De tractor kantelde, het slachtoffer viel uit de trekker en belandde onder het voertuig. Hij kwam vast te zitten en liep verwondingen op aan zijn been.

Omroep Brabant, 25 augustus 2010

Bedrijfsongeval: Geraakt door losschietend lager

Bij een bedrijf aan de Zuidzandseweg in Cadzand is een 51-jarige man uit de gemeente Sluis gewond geraakt. Hij werkte achter een persmachine om een lager te persen. Door onbekende reden vloog de lager uit het metaal en kwam in zijn oog. De man is met zwaar oogletsel naar een ziekenhuis in Brugge gebracht.

Politie.nl, 24 augustus 2010